Sportivii nostri

Si iata ca vorbim despre sfarsitul Olimpiadei de la Rio! Putin mai altfel sub semnul amenintarii virusului Zika – in rest, o competitie sportiva extraordinar de frumoasa. Parca mai ieri a fost ceremonia de incepere a Jocurilor Olimpice! Pentru noi, cei de acasa, a trecut mult prea repede, insa cu siguranta, nu a trecut la fel de usor pentru sportivii angrenati in intrecerile pentru care s-au pregatit ani de zile.

E firesc sa tii cu cei mai buni, nu se poate ajunge acolo decat prin performanta! O singura exceptie de la aceasta regula: de ai tai esti alaturi mereu, la bine si la greu! Caci datorita lor, se aminteste de acesta tarisoara a noastra, hulita, invidiata si cateodata apreciata! Cam ce ne scoate din anonimat ? Olimpici, natura darnica si variata si sportivi. Cam acesta este pachetul nostru de promovare, saracut, dar extrem de valoros.

Au fost multe surprize la aceasta Olimpiada! Inclusiv, stacheta care a fost ridicata foarte sus. Nu-ti trebuie pregatire speciala ca telespectator sa observi acest lucru. Insa iti trebuie cu mult mai multa pricepere si competenta de specialitate ca sa-ti arogi dreptul de a critica niste oameni care n-au stat ca tine, conationalule, sambata, la Therme si duminica, la terasa, care au masurat timpul doar in ore pana la Olimpiada, care s-au accidentat de sute de ori, au strans din dinti, s-au ridicat si au continuat din convingerea ca atunci cand va veni momentul, te vor reprezenta pe tine, ca natie!

Suntem la sfarsitul Jocurilor Olimpice, numaram medaliile si ne lamentam: cu mult prea putine. Putine pentru cine ? Pentru noi cei din fotoliile confortabile care am obosit deschizand televizorul pentru a alege un canal ?

Tind sa cred ca la aceasta competitie sportiva nu au fost invinsi, ci numai invingatori. Doar ca sa ajunga acolo, sportivii au trecut prin mai multe calificari, iar o comisie cu competentele necesare le-a confirmat valoarea. Factorii care le-au influentat rezultatul sunt greu previzibili si incredibil de umani. Asa ca trebuie sa-i apreciem pentru ceea ce sunt si pentru efortul de fiecare zi si nu atat pentru rezultatele lor. Este inadmisibil ca ieri, sa-i iubim, iar azi, sa-i hulim. Sunt aceeasi sportivi care ne-au bucurat si care o vor mai face, fara indoiala. Daca noi nu le acordam incredere, sa nu ne miram ca intr-o zi vor parasi Romania si se vor antrena in alta parte, in conditii cu mult mai bune, pentru a reprezenta o alta tara. Sa speram ca vor gasi tot timpul ceva sau pe cineva care sa-i tina acasa!

Author: Monica

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This