Scoala altfel

 

Orange Romania

Compania de telecomunicatii organizeaza pentru elevii avand intre 10 si 13 ani ateliere digitale numite “Internetul copiilor”. La workshop-urile interactive gazduite de Orange pot participa clase de pana la 30 de elevi, inscrise de catre profesorii lor. Atelierele au o durata de doua ore, timp in care trainerii specializati le arata elevilor care sunt modalitatile in care acestia pot folosi tehnologia moderna in folosul lor, intr-un mod responsabil si adecvat varstei lor, de asemenea care sunt resursele digitale care se pot dovedi utile acestora in procesul de invatare. Nu in ultimul rand cum pot utiliza Internetul in deplina siguranta. Atelierele “Internetul copiilor” sunt organizate de Orange in colaborare cu organizatia Salvati Copiii Romania, programul facand parte dintr-o directie recomandata de Comisia Europeana pentru dezvoltarea unui mediu cat mai sigur pentru copii si tineri in explorarea mediului online.
 

Jandarmeria Romana

Printre activitatile pe care Jandarmeria Romana le organizeaza pentru copiii veniti de la scoli si gradinite poate varia, in functie de orasul in care se desfasoara, de la coborarea in rapel de pe anumite cladiri la exercitii demonstrative cu caini; de la exercitii si demonstratii de autoaparare la spargere de caramizi sau ruperea de lemne cu ajutorul fortei proprii; demonstratii de kata si de exercitii TRX; chiar si activitati de tragere intr-un poligon airsoft amenajat. Alte activitati desfasurare de Jandarmerie sunt de tipul prevenire-informare pentru copii in ceea ce priveste ordinea publica si respectarea legilor.
 

Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR)

Copiii sunt asteptati cu mic cu mare sa viziteze Muzeul Sportului Romanesc aflat in incinta Casei Olimpice situata langa Arcul de Triumf din Bucuresti. De asemenea elevii vor primi sfaturi utile de la nutritionistul dr. Alin Popescu, despre ce trebuie sa faca pentru a adopta un stil de viata sanatos. De asemenea copiii sunt invitati sa participe la diverse ateliere sportive pe supravata verde a Stadionului National Arcul de Triumf aflat chiar langa Casa Olimpica.
 

Tarom

Compania Tarom sustine programul national pentru elevi Scoala Altfel prin organizarea de vizite pentru prescolari, elevi si studenti la Hangarul Directiei Tehnice din cadrul Companiei Tarom. In interiorul hangarului copiii sunt asteptati de catre reprezentanti din cadrul companiei, ingineri, piloti si insotitori de bord pentru a le prezenta activitatea lor si bineinteles pentru a raspunde intrebarilor si curiozitatilor legate de domeniul aviatiei pe care copiii le-ar adresa personalului Tarom.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This