Cursuri gratuite de muzica si arte plastice pentru copii

Cursuri gratuite de muzica si arte plastice pentru copii

scoala de arteMai sunt doar cateva zile pana la sesiunea de testari a aptitudinilor pentru admiterea la Scoala Gimnaziala de Arte “Iosif Sava”, respectiv intervalul 1–10 iunie. Aceasta institutie este o scoala cu program suplimentar de arta, oferind cursuri gratuite elevilor cu aptitudini artistice din invatamantul primar si gimnazial. Programa este stucturata pe mai multe discipline: desen, pictura, modelaj, muzica. In cadrul sectiunii de muzica sunt organizate cursuri pentru pian, vioara, violoncel, viola, chitara, harpa, flaut, oboi, clarinet, trompeta si percutie.
Clasele sunt formate din maxim 10 copii, iar orele sunt gandite pe parcursul anului scolar, diferind numarul de sedinte de la o disciplina la alta. Se pot inscrie elevi din clasele II–VII, insa e de dorit ca acestia sa aplice la aceste cursuri inca din clasa a II-a cand sunt formate grupele. Ulterior, se pot inscrie si copii din clase superioare pe locurile eliberate de cei inscrisi anterior, in cazul in care acestia decid sa se retraga.
Testul de aptitudine la muzica consta in interpretarea unui cantec pentru a identifica aptitudinile strict necesare pentru aceasta specializare. In ceea ce priveste testul de aptitudine pentru arte plastice, este necesara o mapa cu desene pe baza careia se va face selectia.

Scoala de Arte “Iosif Sava” nu este singura de acest fel din Bucuresti. Ei i se alatura Scoala de Muzica si Arte Plastice nr. 2. Programa cuprinde aceleasi discipline, elevii beneficiind de trei ore pe saptamana de cursuri de desen, pictura, modelaj si muzica. Artele plastice au o grupa de elevi de clasele I–IV si mai multe grupe de elevi pentru clasele V-VIII (10-15 elevi/grupa). Atat cursurile de arte plastice cat si cele de muzica se desfasoara in timpul liber al elevilor, scoala fiind deschisa intre orele 8.00 – 20.00, de luni pana vineri, iar sambata intre orele 8.00 – 14.00. Inscrierile incep in a doua decada a lunii septembrie, iar testarea pentru arte plastice consta intr-o tema impusa la desen si o mapa cu lucrari.

Author: Monica

Share This Post On

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share This